14 Ekim 2010 Perşembe

David Batchelor




David Batchelor'un çalışmaları, bu ileri teknoloji çağında, üzerinde kent ortamının sayısız parlak tonundaki saf bir tatmin şekline giren renkli olan her şeyin üzerinedir. Rengin bizim tarafımızdan nasıl algılandığı ve ona karşı nasıl tepki verdiğimiz sorunları sanatçı kimliğine yansıyarak ürünleşmektedir.

Çalışma ortamını kaygılarıyla birlikte yoğrulmuş ve oluşturdukları kütleler ile hazine halini alan bir değerler kümesiyle, uççuk aydınlatmalı plastikler, giysi mandalları, uçuşan sineklikler, kovalar, kürekler, çocuk oyuncakları, boş şişeler, ev eşyaları, şehrin her hangibir yerinden marketlerden veya dükkanlardan alabileciğiniz kent dünyasına ait şeylerle donatmıştır. Her gün kendisini çevreleyen elemanları seri üretim ışıklarıyla iç içe geçirmekte ve bunun çelik raflar, ticari ışık küpleri, neon borular, depo taşıyıcıları, akrilik, plastikler ile olağan olanı yücelten ve olağanüstü bir üretim ile başarmaktadır.

1955'de Dundee'de doğan Batchelor Londra'da yaşamını ve çalışmalarını sürdürüyor. Sonçalışmalarını içeren sergiler; The Backlights, Galeria Leme, Sao Paulo (2008); The Color Chart, MoMA, New York; the Folkstone Triennial (2008); Festival Remix, South Bank Centre, London, UK (2006-7); Candela V & VI, Ingleby Gallery (off-site) Old Royal High School, Edinburgh (2006). Batchelor Kraliyet Sanat Koleji'nde Eleştirel Teori öğretim görevlisidir.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder